TV Krant

voetbal

UEFA Conference League: AS Roma - Feyenoord (finale)


Vijftig jaar geleden won Feyenoord als eerste Nederlandse voetbalclub de Europa Cup 1 (wat vandaag de dag de Champions League heet). Vandaag kan de Rotterdamse club opnieuw historie schrijven door de allereerste Conference League Beker te winnen.

Feyenoords Europese campagne begon al op 21 juli 2021 tegen de voetbaldreumes Drita uit Kosovo en telde daarna nog zeventien internationale wedstrijden. Meer dan welke andere Europese club in de Champions League, Europa League of Conference League. Maar belangrijker dan dit aantal is de bereikte finale in de allereerste editie van de Conference League. Deze nieuwe Europese competitie werd eerst met argusogen bekeken, maar mede door de Nederlandse successen is het kleine broertje van de Champions League door de Nederlanders inmiddels liefdevol omarmd.

In de finale wacht de Italiaanse club AS Roma van de Portugese coach José Mourinho. Een coach die de laatste jaren vaak resultaatvoetbal speelt, in tegenstelling tot de Nederlander Arne Slot die van het tegenvallende Feyenoord van de laatste jaren een fel op de bal jagend team heeft gesmeed. Een botsing van stijlen dus in de Albanese hoofdstad Tirana. Roma afwachtend, Feyenoord actief, maar hopelijk met een goed Slot op de deur.

 

Slechts 22.500 stoelen

Het Albanese stadion ligt aan het Italia Square, laten we hopen dat het geen Italiaans feestplein wordt, maar tijdelijk omgedoopt kan worden tot het Holland Square. Er zijn vast wel wat fans die de bordjes tijdelijk overplakken. Het stadion is de plek waar het nationale team van Albanië zijn wedstrijden afwerkt. Met 22.500 stoelen is de Arena Kombëtare het grootste stadion van het land, maar bij lange na niet genoeg voor de enorme schare Feyenoord-fans die bij deze historische dag willen zijn. Dat wordt dus zwaar overbieden op de beschikbare kaartjes. Gelukkig is er bij winst op het triomfplein De Coolsingel in Rotterdam veel en veel meer plek.

 

Beeld © ANP

WOENSDAG 25 MEI | Veronica | 19.30 uur