TV Krant


Vanaf vanavond schittert Diederik Ebbinge (bekend uit onder meer ‘De luizenmoeder’) in een nieuwe dramaserie met een komisch tintje.

Diederik Ebbinge speelt het titel­personage Jos: een oprechte, sympathieke en pure man, die echter ook wat naïef is en die sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt. Daardoor snapt deze goedzak de wereld om hem heen niet altijd even goed. Jos is onlangs gescheiden, vader van twee tienerdochters, heeft een veeleisende baan en is daarnaast ook nog druk als vrijwilliger. Kortom: zijn dagen zijn meer dan goedgevuld, maar toch zal het nooit eens in zijn hoofd opkomen om nee te zeggen als iemand een beroep op hem doet. Want Jos is zo iemand die altijd voor iedereen klaarstaat. En dat begint zo langzamerhand toch wel een beetje te wringen, want er wordt steeds vaker beslag op hem gelegd. Bovendien hebben de mensen in zijn omgeving één ding met elkaar gemeen: ze zijn erg goed in het creëren van enorme stressgevoelens bij Jos.

De grens is bereikt

Zo wil ex-vrouw Ineke (Camilla Siegertsz) hem zijn dochters ontnemen en gaat Jos’ nieuwe liefde Esther (Lies Visschedijk) stelselmatig zijn grenzen over. Oudste dochter Claire (Ellie de Lange) vertrekt naar de VS om een eigen leven op te bouwen, terwijl dochter Maxime (Emma Duine) emotioneel onbereikbaar is. En zo gaat de lijst maar door. Jos’ beste vriend Bert (Pierre Bokma) zou hem een luisterend oor en een schouder kunnen bieden, maar die laat verstek gaan op het moment dat hij hem juist het hardst nodig heeft. Op een dag is de maat vol en zijn Jos’ grenzen bereikt. Dat uit zich vervolgens in een heftige climax...

ZONDAG 22 MEI | NPO 3 | 21.02 uur