TV Krant

SPEL

20 jaar Wie is de mol?


Het allereerste seizoen (1999), speelde zich af in Australië. De reis begon in het binnenland en zette daarna koers naar onder meer de mooie stranden van Byron Bay. De deelnemers sliepen ook nog op een onbewoond eiland en kregen al duikend de kans de fascinerende onderwaterwereld van Australië te verkennen. HOLLAND IN JAPAN De kandidaten gingen in 2010 naar Japan. Bijzonder was het deel in Nagasaki, waar het even leek alsof zij ‘gewoon’ op Hollandse bodem waren gebleven. Niets was echter minder waar: er werd gefilmd in Nagasaki Holland Village, een themapark dat sinds 1983 bestaat en dat is opgezet als replica van een typisch Hollands plaatsje. Er staat onder meer een windmolen en een natuurgetrouwe kopie van Paleis Huis ten Bosch.

SEINEN IN HONGKONG

Seizoen 14 (2014) begon in Hongkong. Daar kregen de kandidaten de lastige opdracht om tussen de gigantische wolkenkrabbers in deze miljoenenstad met laserpennetjes naar elkaar te seinen. Ook het eind van dit seizoen, dat plaatsvond op de Filipijnen, was gedenkwaardig. Op Ellis Island, een paradijselijk ogend oord dat officieel Pinagbuyutan Island heet, hadden de makers in een lagune duizenden fakkels aangestoken. Het leverde een magisch schouwspel op.

NATUURPRACT IN OREGON

De Amerikaanse staat Oregon stond centraal in 2017. Veel kijkers waren tijdens dit seizoen verrukt van de diversiteit aan natuurschoon die daar te vinden is. De spectaculaire opdrachten met onder meer luchtballonnen en helikopters brachten de bossen met kristalheldere meren, vulkaangebieden met maanlandschappen, de grillige kustlijn en natuur- lijk de interessante stad Portland prachtig in beeld.

NPO 1 | 20.30 uur | zaterdag 12 sep 2020