TV Krant

reizen

Erica op reis


Tot grote vreugde van Erica Terpstra mocht ze wederom haar koffers pakken voor nieuwe afleveringen van ‘Erica op reis’. Hierin gaat ze op pad om u bijzondere plekken op de wereld te laten zien. Met haar ongebreidelde enthousiasme en aanstekelijke verwondering laat ze zich onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Daar heeft ze diverse bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen.

Wereldburger
“Als ik reis, voel ik me echt een wereldburger”, zegt Erica. “Dat gevoel heb ik al heel jong ervaren en ik ben
het nooit meer kwijt geraakt. Een vraag die als rode draad door mijn reizen heen loopt, is ‘Heeft het leven zin en wat gebeurt er na de dood?’. Ik vind het erg interessant om die vraag vanuit verschillende spirituele hoeken te bekijken.”

Machu Picchu
In de eerste aflevering gaat Erica naar Peru. Ze trekt daar door het Andesgebergte en gaat op zoek naar de sporen die de Inca’s er hebben achtergelaten. Ze praat en eet met de kleurrijke bewoners en woont een sjamanistisch ritueel bij. Daarbij reist ze per trein naar Machu Picchu, de legendarische, verscholen Inca-stad die nooit werd ontdekt door de Spaanse veroveraars.

NPO 1 | 21.30 uur | vrijdag 28 feb 2020