TV Krant

amusement

Musical Awards


Voor de negentiende editie van het Musical Awards Gala 2020 is het RAI Theater in Amsterdam stijlvol opgetuigd. Gastheer is Frits Sissing.

Het Musical Awards Gala biedt een vooruitblik op het nieuwe musicalseizoen, en blikt via beloningen terug op het afgelopen jaar: de pareltjes van de planken krijgen een Musical Award. Frits Sissing: “Ik heb niet bijgehouden hoe vaak ik dit gala heb gepresenteerd, maar het is wellicht al de negende of zelfs tiende keer. Nee, dat maakt mij nog geen Mister Musical Awards, het gaat hier niet om mij”, zegt Frits Sissing opgewekt. “Het is elk jaar weer een cadeautje om dit te mogen doen. Het is altijd een lekkere start van het jaar.”

 

“Jurken, smokings en blije winnaars”

Het is inmiddels een fijne traditie geworden. In december werden de nominaties voor de prestigieuze prijzen voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties bekendgemaakt. In het nieuwe jaar worden de prijzen uitgereikt. Frits: “Het concept is al jaren hetzelfde. Er is ooit geprobeerd het anders te doen, maar dat was geen succes. Nu is het weer een gala zoals dat eruit hoort te zien. Met mooie lange jurken, smokings en blije winnaars.”

 

Lazarus: diepgang

De producties die dit jaar kans maken, zijn ‘Op hoop van zegen’, ‘Marvellous’, ‘Stil in mij’, ‘’t Schaep met de Vijf Poten’, ‘Fun home’, ‘Lazarus’, ‘Anastasia’, ‘Brugklas de musical’, ‘Kinky boots’ en ‘Annie’. Frits: “Vooral in de tweede helft van het jaar zijn een paar mooie titels voorbij-gekomen. Ik vond ‘Annie’ verrassend leuk, en ‘Lazarus’ erg sterk. Niet-liefhebbers van musicals hebben vaak kritiek op het ontbreken van diepgang. Nou, ga dan maar gauw naar ‘Lazarus’, dat is echt indrukwekkend. ‘Kinky boots’ en ‘Anastasia’ zijn weer helemaal anders. Er is voor iedereen wat wils.”

NPO 1 | 20.35 uur | woensdag 22 jan 2020