TV Krant

AMUSEMENT

The Voice of Holland


 “Mama, kom je vanmiddag mijn verjaardag vieren?” vraagt het zoontje van Chantal Janzen. “Nee sorry lieverd, mama moet ineens ‘Miljoenenjacht’ doen.” “En morgen?” Mama schudt haar hoofd. “‘The voice…’” Met dit grappige filmpje lichtte de presentatrice al een tipje van de sluier: zij zou na het vertrek van Wendy van Dijk en Linda de Mol de pareltjes van de televisie voor haar rekening mogen nemen.

Met miljoenen kijkers is ‘The voice of Holland’ een van de grootste publiekstrekkers voor RTL 4. Janzen valt met haar neus in de boter. Samen met Martijn Krabbé, ‘Voice’-presentator van het eerste uur, presenteert zij de jubileumeditie van deze talentenjacht.

Gewonnen, en dan?
Wat moet iemand voor elkaar krijgen om zich ‘The voice van 2020’ te mogen noemen? Hij of zij moet de productie-auditie, de ‘blind auditions’, ‘the battles’ én de liveshows zien te overleven. En dan is er natuurlijk nog de zinderende finale, die op 28 februari 2020 wordt uitgezonden. En dan? Brengt zo’n overwinning nu echt eeuwige roem?

Ben Saunders, winnaar van het eerste uur, beleefde een bliksemcarrière. Toch zette hij er na vier jaar een punt achter. Winnaars als Leona Philippo, Maan en OG3NE timmeren lekker aan de weg, maar van veel anderen horen we na korte tijd niets meer.

RTL 4 | 20.30 uur | vrijdag 08 nov 2019