TV Krant

Nieuw in de bioscoop

Angry birds 2


De vrolijk kwaaie vogeltjes van ‘Angry birds’ zijn terug. In dit nieuwe bioscoopavontuur moeten ze samenwerken met hun aartsvijanden de biggen, om groot gevaar te voorkomen. Drie Nederlandse stemacteurs vertellen over hun rol.

Frank Lammers (Mighty Eagle)
Hoe omschrijf je ‘jouw’ vogel?
“Mighty Eagle is een beetje eenzaam. Dat voedt alles; daarom doet hij zich ook stoerder voor dan hij is. Maar ondertussen is het gewoon een heel lieve jongen.”

Waarom zei je ja tegen de rol?
“Omdat ik het leuk vind voor mijn kinderen. Hoewel die inmiddels 14 en 19 jaar zijn en het allemaal niet meer zo heel interessant vinden, haha. Maar ik vind dit soort dingen altijd heel leuk om te doen. En gelukkig mag ik meestentijds de buitenbeentjes inspreken, die natuurlijk de beste personages zijn.”

Dominique ‘Do’ van Hulst (Silver)
Hoe zou je Silver omschrijven?
“Silver is een whizzkid met lekker veel zelfspot. Ze is een enorme stuiterbal en een grappige, slimme chick. Een heel leuk, hedendaags personage.”

Wat maakt deze rol leuk?
“Je zoekt natuurlijk altijd naar overeenkomsten. En Silver is superslim, dus dat was één, haha! Het uitdagende in deze rol is dat het alle kanten opgaat. De emoties wisselen elkaar heel snel af. In één zin zegt ze (zet een zware stem op) ‘Ik vind jou superstom (zet lief stemmetje op), maar ik vind jou zóóó leuk!’”

Ruben Nicolai (Leonard)
Wie is die Leonard?
“Iemand die bij het ontbijt graag een hapje van zichzelf neemt. Leonard de big is zo vol van zichzelf! Elke beslissing die hij maakt, is fantastisch. Leonard vindt zichzelf op eenzame hoogte staan.”

Wat sprak je aan in deze rol?
“Ik doe het niet vaak, het inspreken van stemmen. Maar de game ‘Angry birds’ vond ik altijd heel leuk om te spelen. En bij deze film gingen mijn dochters ook heel hard ‘aan’: ‘Ja leuk, dit moet je doen!’ Dus het is eigenlijk meer sociale druk vanuit de kinderen.”