TV Krant

REALITY

Say yes to the dress


Op TLC start een nieuw seizoen van ‘Say yes to the dress Benelux’. Stylist Fred van Leer helpt wederom toekomstige bruiden met het vinden van des perfecte jurk. “Elke vrouw droomt ervan om er mooi uit te zien.

Fred, waarom past ‘Say yes to the dress Benelux’ zo goed bij jou?
“Het is een fantastisch programma omdat alle factoren van mijn leven bij elkaar komen: styling, met mensen werken, allerlei soorten vrouwen helpen… Het is een intiem moment dat je met die vrouwen beleeft. Het is vrolijk, soms heftig, maar uiteindelijk sluit je af met iets heel moois: het vinden van je droomjurk.”

Wie zitten er in de eerste aflevering?
“Samantha is erg ziek is geweest. Ze droomt haar hele leven al over haar bruiloft én dus over de bruidsjurk. Het is een grappig en tegelijk verdrietig verhaal. De Rotterdamse havenarbeidster Denise ziet zichzelf als een stoere chick die niets met jurken heeft. Maar uiteindelijk droomt elke vrouw ervan om er mooi uit te zien. Denise heeft een leuke zoon, die een belangrijke rol speelt in deze aflevering.”

En er is ook een bejaarde kandidate?
Fred: “Ja, tenslotte komt de 82-jarige Anny aan bod. Zij is ooit getrouwd in een mantelpakje. Onder valse voorwendsels is Anny door haar dochters en kleindochters meegenomen naar Koonings The Wedding Palace in Deurne, waar het programma wordt opgenomen. Daar vang ik Anny op: ‘Jij droomt je hele leven al van het dragen van een echte trouwjurk, dat gaan we vandaag doen’. Dat was bijzonder. Ze mag dan een 82-jarige oma zijn, maar Anny is een onwijs sterk wijf, dat altijd hard heeft gewerkt en nog steeds middenin het leven staat. Het was een feestje om die vrouw mooi aan te kleden.”

TLC | 20.30 uur | dinsdag 13 aug 2019