TV Krant

Dungeons & dragons: honor among thieves (2023)


dungeons_1.jpg
Eindelijk is hij er: de nieuwe film rond het fantasyspel ‘Dungeons & dragons’. En het is niet zo’n draak als de voorgaande delen!

Dungeons & dragons is een fantasy-rollenspel, gesitueerd in een universum vol met sprookjesachtige wezens als elfen, draken en tovenaars. In ‘Dungeons & dragons’ (2000) werd deze magische wereld voor het eerst verfilmd. Het zwakke scenario en de zeer lachwekkende special effects leidden tot een genadeloze flop. Ook de volgende twee films gingen roemloos ten onder. In ‘Honor among thieves’ – overigens geen vervolg op voorgaande delen – zien we Egin (Chris Pine), een bard die een eeuwenoud relikwie heeft gestolen. Door het aan de verkeerde persoon te geven heeft hij onbedoeld een groot kwaad opgeroepen. Hij probeert het reliek terug te krijgen met de hulp van een bonte groep avonturiers, onder wie een barbaar (Michelle Rodriguez) en een paladijn (Regé-Jean Page), maar die missie blijkt lastig.

Enthousiasme spat van scherm
Het idee voor ‘Honor among thieves’ lag al sinds 2013 klaar, maar door veel juridisch gesteggel duurde het lang voordat er daadwerkelijk kon worden gedraaid. En toen zorgde het coronavirus voor nog meer vertraging. Gelukkig wordt het geduld van de fans beloond, want in tegenstelling tot de eerdere films weet deze rolprent wél te overtuigen. Het verhaal – dat overigens ook goed te volgen is door mensen die het spel niet kennen – is onderhoudend en de fraaie actiescènes bieden naast span- ning ook goed gedoseerde humor. De epische Dungeons & dragons-wereld is bovendien prachtig vormgegeven en het enthousiasme van de cast spat van het scherm. Hugh Grant duikt ook nog op in een leuke rol als schurk.

Vandaag op TV