TV Krant

Maybe I do (2023)


maybe.jpg
Een sterrencast is geen garantie voor een topfilm. Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon en William H. Macy zijn acteurs van naam en hebben meerdere filmprijzen gewonnen. Dit slordige verhaal over ingedutte huwelijken maakt echter minder indruk dan gehoopt.
Regisseur Michael Jacobs maakte deze film op basis van zijn eigen toneelstuk. Dat is te zien, want er wordt veel gepraat in ‘Maybe I do’. Het uitgangspunt is goed gevonden. Het jonge koppel Allen en Michelle zit in een relatiecrisis. Zij wil trou- wen, hij twijfelt en krijgt van haar 24 uur de tijd om de knoop door te hakken. Als middel om tot een besluit te komen, organiseren ze een etentje waarbij ze hun beider ouders (Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon en William H. Macy) uitnodigen.
Die hebben elkaar nog nooit ontmoet, denken ze.

Kou uit de lucht
Howard (de vader van Michelle), en Monica (de moeder van Allen) hebben net een maandenlange affaire met ruzie beëindigd en Sam (de vader van Allen) en Grace (de moeder van Michelle) hebben elkaar de vorige avond ont- moet in de bioscoop en zijn daarna op een hotelkamer be- land. De confrontatie bij het bezoek zorgt voor ontzette reacties en zelfs even John Lanting-achtige kluchtsituaties, waarbij iemand het hazenpad kiest en wegduikt achter een deur of een bank. In eerste instantie proberen de ouders krampachtig te verbergen dat ze elkaar kennen, maar uiteindelijk is de kou toch uit de lucht en wordt er alleen maar gepraat en nog meer gepraat. Daar zitten mooie quotes tussen over liefde, maar het merendeel maakt veel minder indruk en zorgt ervoor dat de film, die minder dan anderhalf uur duurt, nogal lang aanvoelt.

Vandaag op TV