TV Krant

House of Gucci (2021)


house-of-gucci.jpg
‘House of Gucci’ vertelt over de gelijknamige Italiaanse modefamilie. Hoofdlijn is de turbulente relatie tussen erfgenaam Maurizio Gucci (Adam Driver) en zijn (ex-)vrouw Patrizia Reggiani (Lady Gaga).

De film is geïnspireerd op de biografie ‘The House of Gucci: A sensational story of murder, madness, glamour and greed’ van Sara G. Forden. De term ‘geïnspireerd’ betekent dat je als maker nogal vrij kunt omgaan met de waarheid. We hebben de film op het moment van schrijven nog niet gezien, maar we kunnen wel vertellen wat er écht is gebeurd. In 1973 trouwde Maurizio Gucci met Patrizia Reggiani. Het stel kreeg twee dochters. Maurizio leidde het mode-imperium en Patrizia werd de hoofdadviseur bij Gucci. Dit ging jaren goed, tot Maurizio in 1985 plots wilde scheiden om met een vriendin te gaan samenwonen. Een woedende Patrizia uitte in de jaren daarop publiekelijk haar wens dat Maurizio zou worden vermoord. Dat werd in 1995 werkelijkheid toen hij door een huurmoordenaar werd doodgeschoten… Patrizia’s rol hierin laten we voor de film nog even in het midden.

Dit vinden de Gucci’s ervan
Hoe reageren de echte personages op de film? Patrizia is content met de keuze van Lady Gaga, zeker door de uiterlijke gelijkenissen. Maar ze vertelde geïrriteerd te zijn dat de actrice niet de moeite nam om haar in het echt te ontmoeten. Vanuit de familie vertelt een nicht dat de Gucci’s het niet eens zijn met bepaalde acteurs. Zo is Al Pacino, die de rol van pater familias Aldo Gucci vertolkt, volgens de familie verkeerd gecast. “Mijn grootvader was een knappe man, groot, blauwe ogen en uiterst elegant. Al Pacino ziet er op foto’s van de filmset dik, lelijk en klein uit!” Modehuis Gucci levert overigens wel de kleding voor de film. a

Vandaag op TV