TV Krant

Terminator: Dark Fate (2019)


Terminator3_kl.jpg
“I'll be back!” zegt de Terminator al vijf films lang. Maar zijn terugkeer was in steeds teleurstellender producties. Film zes lijkt het tij te keren, want ‘Terminator: Dark fate’ kent de terugkeer van bekende gezichten voor én achter de schermen.

Dani Ramos (Natalia Reyes) werkt als lopendebandmedewerkster bij een autofabriek in Mexico. Haar rustig voortkabbelende leventje komt op zijn kop te staan als zich plots twee vreemden uit de toekomst aandienen. Het gaat om de geavanceerde moordmachine Rev-9 (Gabriel Luna) die terug in de tijd is gereisd om Dani te vermoorden. En super-soldaat Grace (Mackenzie Davis), die Dani juist moet beschermen. Maar waarom is Dani überhaupt een doelwit?

Cameron
Fans en critici zijn het erover eens: ‘The terminator’ (1984) en ‘Terminator 2: Judgment day’ (1991) zijn de beste uit de reeks. Deze sublieme, actievolle sciencefictionfilms werden beide geregisseerd door James Cameron. ‘Dark fate’ is de eerste Terminator-film waar hij zich weer actief mee bemoeide. Helaas niet als regisseur (dat is Tim Miller, bekend van ‘Deadpool’), maar als producer en schrijver. In die functies had Cameron een flinke vinger in de papwat het verhaal en de ‘look’
van de film betreft.

Hamilton
Een van de belangrijkste dingen die Cameron deed was ‘Dark fate’ een direct vervolg maken op zijn eigen ‘Judgment day’. Dus de gebeurtenissen in ‘Rise of the machines’ (2003), ‘Salvation’ (2009) en ‘Genisys’ (2015) worden overgeslagen. En hij zorgde ervoor dat de heldin uit de eerste twee films terugkeerde: Sarah Connor, gespeeld door Linda Hamilton. Sarah schiet Dani en Grace te hulp om uit de moordende klauwen van de Rev-9 te blijven. De drie vrouwen gaan op zoek naar die ene figuur met wie het allemaal begon: de originele Terminator (Arnold Schwarzenegger).

Vandaag op TV