TV Krant

Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019)


1Fast-Furious_-Hobbs-Shaw_st_2_jpg_sd-high_-2019-Uni.jpg
Het duo Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en Deckard Shaw (Jason Statham) werd populair in de ‘Fast & Furious’-reeks. Het kibbelende, knokkende, maar vooral komische duo heeft
nu zijn eigen film gekregen.


In ‘Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw’ moet de Amerikaanse federale agent Luke Hobbs met tegenzin samenwerken met de Britse ex-marinier Deckard Shaw.
Zij zijn namelijk de enigen die Brixton Lore (Idris Elba) kunnen stoppen. Deze voor-malige MI6-agent is nu een internationaal gezochte terrorist, die een virus in handen heeft dat sterk genoeg is om de mensheid uit te roeien. Hobbs & Shaw komen er snel achter dat hij een geduchte tegenstander is: Brixton Lore heeft zichzelf genetisch omgebouwd tot een soort supermens met bovenmenselijke krachten. Het strijdtoneel verplaatst zich van Los Angeles naar Londen, en van Tsjernobyl naar Samoa.

Gerommel achter de schermen
Na maar liefst acht ‘Fast & Furious’-delen komt er met ‘Hobbs & Shaw’ de eerste spin-off film. Hobbs deed zijn intrede in ‘Fast 5’ (2011), terwijl Shaw voor het eerst te zien was in ‘Furious 6’ (2013). Er was gelijk een leuke chemie tussen Dwayne Johnsons en Jason Stathams bekvechtende personages. Tijdens het maken van deel acht – ‘The fate of the furious’ uit 2017 – kwam het plan om het tweetal in een eigen film te laten opdraven. Niet iedereen was enthousiast: Vin Diesel, die als Dominic Toretto in de filmreeks te zien is, was woedend. Omdat Diesel ook producer van de films is, haalde hij stante pede een paar scènes van Dwayne Johnson uit ‘The fate of the furious’.

Ook medespelers Michelle Rodriguez (Letty) en Tyrese Gibson (Roman) lieten publiekelijk weten teleurgesteld te zijn dat Johnson en Statham de ‘Fast& Furious’-familie schade berokkenen met een eigen film, en dat door hun schuld het uitbrengen van de negende film in de franchise minstens een jaar vertraging oploopt. Deze ‘Fast & Furious 9’ staat nu gepland voor 2020. Zónder deelname van Dwayne Johnson en Jason Statham.

Vandaag op TV