TV Krant

Can you ever forgive me? (2019)


CanYou3.jpg
Melissa McCarthy is vooral bekend vanwege haar komische kwaliteiten en wij dachten dat ze niet meer in haar mars had. Fout! In dit drama speelt ze knap een treurig kattenvrouwtje dat documenten vervalst. Kun je ons ooit vergeven, Melissa?

Can you ever forgive me?’ maakt kans op drie Oscars (zie ook pagina 10). Daarvan is er een voor de dramatische hoofdrol van Melissa McCarthy in de categorie Beste Actrice. Wie had dat gedacht van de comédienne, die vooral bekend is van haar grappige optredens in ‘Bridesmaids’ en ‘Spy’? Ze maakt inderdaad indruk met haar rol als de smoezelige schrijfster Lee Israel. Na enkele succesvolle biografieën verkoopt Lee niets meer en kan ze de huur en de operaties voor haar kat niet meer betalen. Ten einde raad vervalst ze een brief van een bekende schrijver en verkoopt die. Dat gaat zo makkelijk dat ze deze nieuwe bron van inkomsten omarmt. Maar dan krijgt de FBI lucht van haar zwendel.

Grauwtinten
Het verhaal is aardig, maar het is vooral de rol van McCarthy die de in grauwtinten geschoten film zijn kleur geeft. Haar ommezwaai naar de dramakant van het filmspectrum is op zich al opmerkelijk, maar ze zet vooral een enorme acteerprestatie neer. Melissa maakt van Lee een groezelig en weinig sympathiek kattenvrouwtje dat je desondanks het beste gunt om uit haar ellende te ontsnappen. Zonder uitbarstingen of grootse scènes zet ze Lee Israels neer als een eenzame vrouw die moeilijk contact maakt en eigenlijk alleen van haar katten houdt. Knap werk.

Vandaag op TV