TV Krant

Jurassic world: Fallen kingdom (2018)


JurassicWorld2.jpg
De alweer vijfde ‘Jurassic Park’ zit vol vurige vulkanen en doordenderende dino’s. Een groep vrijwilligers probeert de dino’s te redden van Isla Nubar, waar een vulkaan op uitbarsten staat. Acteur Jeff Goldblum (65) vertelt over de film.

Jeff Goldblum zal eeuwig op ons netvlies staan vanwege zijn optreden als menselijk insect in ‘The fly’. Maar direct daarna komen zijn optredens als wiskundige dr. Ian Malcolm in de eerste twee ‘Jurassic Park’-films, die chaos en ellende voorspelt op basis van rekenkundige modellen. In film 3 en 4 ontbrak zijn personage, maar in dit vijfde deel is Jeff terug!

Was je verrast toen producent Colin Trevorrow en de anderen zeiden dat ze je terug wilden?
“Verrast? Dat is nog zwak uitgedrukt, ik stond zo te schudden dat je me kon omduwen met een veertje. Eerst had ik een soort shock, vervolgens was ik volkomen in extase, het voelde alsof ik zweefde.”

Wat zou je personage in de tussenliggende tijd hebben gedaan?
“Tsja, ik denk dat hij nieuwe wiskundige theorieën en modellen heeft ontwikkeld en bijzondere strategieën heeft uitgedacht om het leven op onze planeet te beschermen. Dat en genieten van poëzie natuurlijk.”

Dr. Malcolm zou niet echt iemand zijn die zich in dit gevaar stort, toch?
“Niet zonder goede reden, in elk geval. Maar misschien dat hij denkt dat hij op Isla Nubar van nut kan zijn? Malcolm houdt van alle dieren en hij is vast benieuwd hoe het leven zich in allerlei onverwachte variaties ontwikkeld heeft. Misschien is hij ook wel benieuwd of zijn theorieën over het gedrag van mensen en chaos kloppen. Bovendien denk ik dat hij door alles wat er gebeurd is in de eerste twee films, veel van zijn angsten is kwijtgeraakt. Hij heeft tenslotte al veel overleefd.”

Was er genoeg ruimte om te improviseren?
“Ik had volop ruimte in mijn chique trailer. Sorry, flauw grapje. Ik hou erg van improviseren op de set, maar dit script zat zo goed in elkaar dat ik maar weinig kon toevoegen. Misschien een klein beetje peterselie en een schijfje sinaasappel op een verder al perfecte maaltijd.”

Vandaag op TV