TV Krant

Ant-Man (2015)


ant-man.jpg
Bekende superhelden als Iron Man, Thor en Captain America hebben hun eigen films of werken samen. Maar het publiek wil meer? Dus worden nu ook kleinere superhelden aan de kijker voorgesteld. En met Ant-Man hebben we gelijk de allerkleinste!
De voormalige meesterdief Scott Lang (Paul Rudd) wordt door wetenschapper Hank Pym (Michael Douglas) gevraagd om terug te keren naar zijn criminele verleden, maar deze keer voor een goede zaak. Pym vraagt Lang iets te stelen wat de wereld kan redden. Om hem hierbij te helpen, heeft Pym een outfit ontwikkeld waarmee Lang kan krimpen tot het formaat van een mier. Het pak geeft hem bovenmenselijke krachten en reflexen, en hij kan mieren zijn wil opleggen.

Toon
Hoe klein Ant-Man ook is, hij leek voor grote problemen te gaan zorgen. De Brit Edgar Wright was aangetrokken als regisseur en scriptschrijver. Wrights films zijn aangenaam anders, zoals 'Shaun of the dead' (een romantische komedie met zombies) en 'Hot fuzz' (een Amerikaanse actiefilm die zich afspeelt op het Engelse platteland). Maar helaas: film-studio Marvel en regisseur Wright werden het niet eens over de uiteindelijke toon en het script van 'Ant-Man', en Wright stapte op, drie weken voordat de opnamen zouden beginnen!

Emotie
Dat klinkt negatief. Maar het is maar hoe je het bekijkt, vindt Evangeline Lilly, die Hank Pyms dochter Hope speelt. Wrights script was typisch Brits, vol bizarre knipogen en gortdroge humor. "Het nieuwe script is Amerikaanser. Er zit nog genoeg luchtigheid in, maar het heeft veel meer emotie. Marvel wil geld verdienen, dus op zich is het logisch dat ze voor het laatste kiezen." En hun aanpak heeft commercieel en artistiek interessante films als 'The Avengers' en 'Guardians of the Galaxy' opgeleverd. En 'Guardians'-regisseur James Gunn vindt 'Ant-Man' fantastisch. "Het wordt nergens saai en heeft een warm hart." We gaan het meemaken. Want wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

Vandaag op TV