TV Krant

koken

Guilty pleasures


Het is de beurt aan Patrick Martens om zijn geheime culinaire genoegen te delen met u. 

Mijn ‘guilty pleasure’ is het Brabantse worstenbroodje”, verklapt Patrick alvast. “Ik ben een Brabander, dus het komt echt uit mijn jeugd. Worstenbroodjes aten we altijd als er wat te vieren was, met kerst bijvoorbeeld. Zo’n lekker broodje van de bakker, je kunt mij niet blijer krijgen. Inmiddels woon ik 23 jaar in Amsterdam en er is gewoon geen worstenbroodje te krijgen! Toen ik hier net woonde, ging ik naar een authentieke bakker op de Spuistraat. Ik vraag een worsten- broodje en hij pakt een croissantje met een knakworst erin. Ik kijk ’m aan en ik zeg ‘Hè?’ Hij zegt: ‘Brood. En worst. Worstenbroodje’,haha. Toen dacht ik al: Dit gaat niet makkelijk worden hier.

IN DE VRIEZER

Inmiddels zijn er wel wat bakkers die iets verkopen wat erop lijkt, maar het zijn toch niet die echte Brabantse worstenbroodjes en dat is een groot gemis. Als ik nu in Brabant ben, neem ik natuurlijk altijd een voorraadje worstenbroodjes mee voor in de vriezer. Dan smaken ze helaas toch niet meer helemaal hetzelfde. Maar er gloort hoop, want nu ik heb meegedaan met ‘Guilty pleasures’ weet ik eindelijk hoe ik zelf een echt worstenbroodje moet maken!”

MAANDAG 04 JULI | 24kitchen | 18.00 uur