TV Krant

Netflix

Startrek: discovery


Ben je klaar om een nieuwe sciencefiction-serie te ontdekken? Vanaf 25 september is ‘Star trek: Discovery’ te zien, die zich tien jaar voor de klassieke, allereerste serie afspeelt.
Wat anders is aan ‘Star trek: Discovery’, is dat de serie dit keer niet de kapitein als hoofdpersoon heeft. Het perspectief is dat van de first officer (vrij vertaald: de rechterhand van de kapitein). Volgens de makers geeft het namelijk een heel andere dynamiek als het hoofdpersonage nog iemand boven zich heeft, aan wie hij of zij verantwoording moet afleggen.
Haar naam is Michael Burnham. ‘Haar’ naam? Ja, want ondanks de jongensnaam is de first officer een vrouw, gespeeld door Sonequa Martin-Green. ‘Discovery’ speelt zich af tien jaar voordat Kirk, Spock en de rest van de originele ‘Star trek’ hun opwachting maken. De rode lijn in de nieuwe serie is het conflict tussen de United Federation of Planets (waar het ruimteschip Discovery onder valt) en de Klingons. Dat oorlogszuchtige volk heeft de 24 versnipperde Klingon-huizen verenigd, waardoor ze een groot, dreigend blok vormen. Wat zijn de Klingons van plan? Een koude oorlog begint ...De vijftien afleveringen verschijnen in twee porties bij Netflix. De eerste acht komen vanaf 25 september elke week op maandag. De rest volgt vanaf januari 2018. Als de ‘Star trek’-honger nog niet gestild is, kun je bij Netflix ook kijken naar de volgende series: ‘Star trek’: ‘The animated series’, ‘The next generation’, ‘Deep space nine’, ‘Voyager’ en ‘Enterprise’.

Wie is wie aan boord van de Discovery?
First officer Michael Burnham (Sonequa Martin-Green): Ook wel ‘Number One’ genoemd. Surrogaatdochter van Vulcan Salek (James Frain), de vader van Spock. Zij was de eerste mens die de Vulcan Science Academy mocht doorlopen. Burnham was overigens eerst first officer aan boord van de USS Shenzou.
Captain Gabriel Lorca (Jason Isaacs):
Briljant militair strateeg. Isaacs improviseerde na een zin de uitdrukking ‘For God’s sake!’ Die moest eruit, omdat er in het universum van Star trek-geestelijk vader Gene Roddenberry geen religie bestaat. Dus het woord God ook niet.
Lt. Saru (Doug Jones): Wetenschapper van het Kelpien-volk. Deze soort wezens werd speciaal voor ‘Discovery’ bedacht. De Kelpien staan bekend om hun gebrek aan moed, en hun gave om te merken wanneer er dood en verderf in de lucht hangt. Jones baseerde Saru’s manier van lopen op dat van een supermodel.
Captain Philippa Georgiou (Michelle Yeoh): De captain van de USS Shenzhou belandt met Burnham op de USS Discovery. Georgiou en Burnham hebben een moeder-dochterband.
Science officer Paul Stamets (Anthony Rapp): Het eerste openlijke homokarakter in ‘Star trek’. Heeft een relatie met de medical officer Hugh Culber (Wilson Cruz).
Harry Mudd (Rainn Wilson): Charismatische oplichter en de komische noot van de serie.
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.