TV Krant

Documentaire

3Doc: Hockeymeisjes


De documentaire ‘Hockeymeisjes’ gaat over een van de beste meisjes-A-teams van Nederland (AH&BC). De speelsters moeten aan hoge verwachtingen voldoen in de opmaat naar het landskampioenschap. De sterke persoonlijkheden botsen geregeld wanneer ze te maken krijgen met selecties voor Jong Oranje, blessures, rivaliteit en jaloezie. Lukt het hun om op tijd een eenheid te vormen en zo de juiste weg naar het kampioenschap in te slaan? De makers volgden een seizoen lang deze getalenteerde meisjes en leerden hun wereld kennen: de dromen, het persoonlijke leven en alle opofferingen die de weg naar de topsport met zich meebrengt.

  • 3Doc: Hockeymeisjes • NPO 3, 21.50 uur

 

EK Hockey in eigen land

Het drastisch vernieuwde Wagener Stadion in Amstelveen is de locatie van de EK Hockey voor mannen en vrouwen. Vrijdag openen de Nederlandse hockeyvrouwen het toernooi met een wedstrijd tegen Spanje. Morgen spelen de mannen hun eerste wedstrijd; ook zij moeten tegen Spanje.

Bij de Oranje-vrouwen zijn na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro veel speelsters gestopt en dus treedt bondscoach Alyson Annan noodgedwongen aan met een flink verjongd team. Ook bij de mannen zijn na Rio spelers afgehaakt, maar daar staat de kern nog overeind. Bondscoach Max Caldas gaat voor de titel en niets minder.

De EK duren t/m 27 augustus.

  •  NOS sport - NPO 3, 19.30 uur

 

NPO 3 | 21.50 uur
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.