TV Krant

 • article/fceecc55-1b93-11e7-a993-00163edf48dd.jpg

  Goed volk

  De Vlaamse topkok Jeroen Meus neemt in de reeks ‘Goed volk’ een kijkje bij de Hutterieten in Manitoba in Canada. De Crystal Spring Hutterietenkolonie vormt een protestantse geloofsgemeenschap die ervoor kiest om afgezonderd van de buitenwereld en in gemeenschap van goederen samen te leven. 182 mannen, vrouwen en kinderen dragen allemaal hun steentje bij. Alle leden van de gemeenschap eten driemaal per dag samen. De huizen beschikken niet over eigen kookvuren, zodat de centrale keuken – waar Jeroen volop mag meedraaien – het centrale hart van de kolonie vormt.... Lees meer >
 • article/TK1812_110_111_02.jpg

  Flikken Maastricht

  Dit is een foto van Victor Reinier 1996, toen hij gestalte gaf aan Vledder in ‘Baantjer’. Aan die laatste rol wil hij liever niet herinnerd worden. Althans, werktechnisch dan, zo meldde hij enkele jaren geleden in een interview. “Ik ben trots op die rol, maar de vaste karakters waren redelijk plat en daarom ga ik nooit meer in een serie spelen waarin de personages niet uit de verf komen”, aldus de acteur. Vandaag ziet u hem als de niet voor een kleintje vervaarde rechercheur Floris Wolfs in ‘Flikken Maastricht’.... Lees meer >
 • article/2TK1812_110_111_03.jpg

  Matthäus Passion

  Al jaren zendt de NTR op deze Goede Vrijdag een integrale uitvoering uit van de ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach. Ook bij de zender Ons kunt u kijken naar een uitvoering van de ‘Matthäus Passion’, daar door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van Ton Koopman, die veel onderzoek deed naar dit meesterwerk.
  ... Lees meer >
 • article/TK1812_98_99_02.jpg

  #Forever

  Elke werkdag beleven de vier vrienden van ‘#forever’ in sneltreinvaart alle problemen die normale pubers over een heel jaar uitsmeren. ‘#forever’ is een remake van het Vlaamse ‘4eVeR’ en gaat over Sal, Noa, Bloem en Dex die in dezelfde buurt opgroeien en soortgelijke problemen ervaren. Dex wordt gespeeld door Koen van der Molen: “De hoofdlijnen van ‘#forever’ zijn hetzelfde als in België, maar er zijn wel aanpassingen gedaan. Bij ons is het meer als soap opgenomen en minder als documentaire.” Wordt Koen al vaak herkend? “Tot nu toe valt het nog mee, maar wie weet volgt dat later! Haha...”
  ... Lees meer >
 • article/1Passioncompilatie.jpg

  The passion

  Dit jaar hebben de makers van het evenement de Amsterdamse Bijlmer, het ArenaPark om precies te zijn, gekozen als locatie voor ‘The passion’. Zeker in onze dichtbevolkte hoofdstad, waar mensen naast, maar ook vaak langs elkaar heen leven, willen de makers een verhaal brengen over omzien naar elkaar. Daarom heeft ‘The passion’ dit jaar het thema ‘Ik zie jou’ meegekregen. Tijdens het muzikale paasspektakel, met onder anderen Tommie Christiaan en Glennis Grace in de hoofdrollen, kunt u op thepassion.nl uw persoonlijke boodschap achterlaten en aansluitend op de uitzending is er ‘Passion talk’,
  een live nabeschouwing op NPO 1 Extra.
  ... Lees meer >
 • article/1chriszegers.jpg

  Break free

  Het levensmotto van de twintigjarige Nina Hoogers was ‘Alles of niets’. In Vietnam ging het gruwelijk mis met haar. “‘Break free’ wil het leven van de hoofdpersonen vieren”, vertelt presentator Chris Zegers. “We focussen niet op dingen als feestvieren of backpacken en maar zien waar je uitkomt, maar juist op de ontmoetingen die zij hebben tijdens hun reis. Postuum over de hoofd-personen praten, moet je natuurlijk voorzichtig doen. Het is daarom mooi dat we de reis maken met een familielid of andere naaste, ook omdat we hen dan de kans gunnen dicht bij de overleden persoon te komen. Daardoor treden ze letterlijk in de laatste voetsporen van hun dierbare.”
  ... Lees meer >
 • article/12TK1642_86_87_01.jpg

  DNA Onbekend

  Het nieuwe seizoen van ‘DNA onbekend’ staat weer bol van de emotionele zoektochten naar familiebanden. Neem nou Rita. Zij is de derde van vijf kinderen die haar moeder kreeg met twee verschillende mannen. Zij groeit op met het idee dat zij en haar twee jongere zusjes dochters zijn van de lieve en zorgzame Chris, de tweede man van haar moeder, die hen ook grootbrengt. Maar roddels van klasgenoten brengt haar aan het twijfelen. Is haar moeders eerste man dan toch haar vader? “Het zijn weer heftige verhalen dit seizoen. Daarom proberen we het programma zo integer mogelijk te maken”, aldus presentatrice Caroline Tensen.
  ... Lees meer >
 • article/sofie.jpg

  Ouders uit de kast

  Wat gebeurt er als jij je kinderen vertelt dat je homoseksueel bent of dat je echtgenoot dat is? Wordt een gezin hechter omdat de puzzelstukjes eindelijk op zijn plek vallen of komt het gezin daardoor juist in zwaar weer terecht en duurt het even voordat de zon weer gaan schijnen? En hoe is het voor een kind als een van zijn ouders op een dag uit de kast komt? In de nieuwe serie ‘Ouders uit de kast’ bezoekt presentatrice Sofie van den Enk zes gezinnen die elk hun bijzondere en dappere verhaal vertellen. En zo door hun openheid wellicht andere gezinnen die hetzelfde meemaken steunen en inspireren.

  ... Lees meer >
 • article/TK1812_86_01.jpg

  The resident

  Wie dol is op medische series kan zijn of haar hart ophalen met ‘The resident’. Deze nieuwe Amerikaanse serie draait om de strenge, maar briljante arts Conrad Hawkins (een rol van Matt Czuchry). Hij neemt de idealistische jonge co-assistent Devon Pravesh (gespeeld door Manish Dayal) onder zijn hoede. Vanaf de eerste dag laat Conrad hem uitgebreid zien wat zich écht achter de schermen van het ziekenhuis afspeelt. Hij laat Devon zowel de goede als slechte kanten van de moderne geneeskunde zien en laat hem bovendien kennismaken met zijn onconventionele manier van behandelen.
  ... Lees meer >
 • article/TK1812_74_75_03.jpg

  Onbekende dubbelgangers

  ‘Goh, jij lijkt wel wat op...’ Deze opmerking krijgt iedereen weleens te horen. Vaak gaat het dan om een vage gelijkenis, maar er zijn ook mensen die als twee druppels water op elkaar lijken, zonder dat ze van elkaars bestaan weten. Als je nieuwsgierig bent of er een dubbelganger van jou rondloopt, kun je terecht op sites als twinstrangers.net. Maar ook de medische wereld is geïnteresseerd in het fenomeen. Wetenschappers gespecialiseerd in tweelingen, willen weten of dubbelgangers ook dezelfde karaktertrekken hebben. Dit alles is te zien in de documentaire ‘Onbekende dubbelgangers’.
  ... Lees meer >
 • article/15cmGetty90039418.jpg

  Blowing up history

  Angkor Wat betekent vrij vertaald ‘Stad der tempels’ en dat is een logische naam, want dit tempelcomplex dat de nationale vlag van Cambodja siert, is het grootste religieuze monument ter wereld en grofweg 55 keer zo groot als de Sint Pieter in het Vaticaan. In de twaalfde eeuw werd dit megacomplex in Cambodja gebouwd als hindoetempel, maar het werd al snel gebruikt voor het boeddhisme. De gehele stad bevat meer steen dan alle Egyptische piramides samen en men vermoedt dat deze blokken per olifant zijn vervoerd. In dit programma proberen ze deze en andere geheimen van dit mystieke bouwwerk te ontsluieren.... Lees meer >
 • article/11TK1812_74_75_01.jpg

  Ellie op patrouille

  Ellie Lust wist al van jongs af aan dat ze bij de politie wilde werken. “Toch heb ik, toen ik op de middelbare school zat, nog nagedacht over een ander beroep”, vertelt ze. “Gymlerares leek mij namelijk ook leuk, want ik was zelf nogal een beweeglijk kind. Tot ik daarover sprak met een gymlerares en die zei: ‘Je moet wel weten dat niet elk kind tot bewegen is aan te zetten.’ Toen dacht ik: als je een halve klas moet voortduwen om te sporten omdat ze daar geen zin in hebben, of dat kinderen afhaken omdat ze ongesteld zijn of andere smoesjes hebben, zie ik dat niet zitten. Dus toen heb ik dat plan maar laten varen.”
  ... Lees meer >
 • article/Kalifaat1.jpeg.jpg

  Movies that matter: De verloren kinderen van het kalifaat

  De veertigjarige journalist Sinan Can is vanwege zijn Turkse afkomst geen vreemde in het Midden-Oosten. De laatste jaren maakte hij aangrijpende documentaires in die regio, zoals ‘Onze missie in Afghanistan’ en ‘In het spoor van IS’. Voor ‘De verloren kinderen van het kalifaat’ reisde hij naar Syrië, samen met Houssein, de vader van twee kinderen die naar het kalifaat waren getrokken. Ze bezoeken Raqqa, waar Housseins zoon Ilyas als IS-strijder om het leven kwam. Verder gaan ze in Koerdische kampen op zoek naar Hoesseins dochter. Morgenavond kunt u de docu ‘Recruiting for jihad’ zien.
  ... Lees meer >
 • article/1Schermafbeelding_2018-03-19_om_13.35.14.png

  Typisch Kleiburg

  Een nieuwe reeks van de serie ‘Typisch...’ komt vanuit de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost. Centraal staat de flat Kleiburg, gebouwd in 1971. Eigenlijk was het de bedoeling dat deze betonnen kolos, net als andere flats uit die tijd, gesloopt zou worden. Uiteindelijk bleef Kleiburg toch behouden, want de gemeente koos niet voor de slopershamer maar voor renovatie. Die werd in 2016 afgerond. Het gebouw telt circa 500 appartementen verdeeld over 10 etages en 450 m lange galerijen. Daarmee is het een van de grootste gebouwen (in vloeroppervlakte) van Nederland. In deze reeks ziet u portretten van verschillende bewoners.
  ... Lees meer >
 • article/11TK1812_62_63_05.jpg

  Oefeninterland (Portugal - Nederland)

  De tweede wedstrijd van het Nederlands elftal onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman vindt plaats in Zwitserland. In Genève speelt Oranje tegen Europees kampioen Portugal. Het team rond sterspeler Ronaldo is in voorbereiding op het WK later dit jaar, de Nederlanders proberen weer een beetje op te krabbelen na twee mislukte kwalificatietoernooien. Het Nederlands elftal heeft in de voetbalhistorie pas één keer van Portugal gewonnen, en dat is lang geleden: in 1991. Ook nu is Portugal favoriet. Vanuit de studio presenteert Toine van Peperstraten de wedstrijd; analyticus Ruud Gullit staat hem bij. John van Vliet verzorgt het commentaar.
  ... Lees meer >
 • article/TK1812_50_51_04.jpg

  Wild Mexico

  Het is jammer dat Mexico tegenwoordig zo’n enorm onveilig imago heeft, want het natuurschoon is bijzonder uitnodigend en zeer gevarieerd. Van hagelwitte stranden en sneeuwbedekte vulkanen tot zinderende woestijnen en dichte jungle: Mexico heeft het allemaal. De driedelige documentairereeks ‘Wild Mexico’ toont de enorme biodiversiteit van het Midden-Amerikaanse land. Dwars door Mexico loopt de Sierra Madre, een reusachtige bergketen die onderdak biedt aan talloze levensvormen, van zwarte beren en kleurrijke monarchvlinders tot de bijzondere quetzal, een vogel met een enorme staart, die avocado’s in z’n geheel inslikt en na vertering van het vruchtvlees de pit weer uitspuugt.... Lees meer >
 • article/15LiesVisschedijk087_1-kopie.jpg

  Soof: een nieuw begin

  Soof tracht even tot bezinning te komen op een afgelegen plek. Dat doet ze in de laatste aflevering van deze reeks, maar gelukkig komt er een nieuw seizoen, zo werd al vóór de start van het eerste seizoen gemeld. Goed nieuws voor de vele fans van de serie én voor hoofdrolspeelster Lies Visschedijk, die het heerlijk vindt om in de huid van Soof te kruipen. “Het is een van mijn lievelingsrollen”, vertelt zij. “Soof probeert het allemaal heel goed te doen, maar soms lopen dingen niet zoals ze wil en daar zit ze dan ook niet echt mee.”
  ... Lees meer >
 • article/1TK1812_50_51_01.jpg

  Formule 1 race

  Met de race in Albert Park in Melbourne (Australië), een circuit dat deels over de openbare weg loopt, gaat het Formule 1-circus weer van start. Een paar weetjes...

  ... Lees meer >
 • article/1TK1812_38_39_03.jpg

  It takes 2

  Acht BN’ers en één bekende Vlaming, allen met nauwelijks zangervaring, laten in een nieuw seizoen van ‘It takes 2’ bij RTL 4 horen wat ze vocaal in huis hebben. Onder leiding van presentatoren Gordon en Jamai laten de negen dapperen u kennismaken met hun wel of niet aanwezige zangtalent. Het zijn v.l.n.r. presentator Bert van Leeuwen, presentatrice Eva Cleven, de Vlaamse presentatrice Evi Hanssen, actrice Robin Martens, presentatrice Marieke Elsinga, hair- en make-up-artiest Mika van Leeuwen, acteur Leo Alkemade, YouTuber Dionne Slagter en entertainer Jörgen Raymann die met
  knikkende knietjes op het podium staan. Gelukkig staan ze er niet alleen voor en krijgen ze steun van drie ‘echte’ zangers.
  ... Lees meer >
 • article/TK1812_38_39_01.jpg

  Earth hour

  Vandaag wordt wereldwijd het evenement Earth Hour gehouden, waarbij iedereen wordt opgeroepen een uur lang alle lichten te doven. Het Wereld Natuur Fonds organiseert dit ‘donkere uurtje’ sinds 2007 elk jaar in het weekend dat de zomertijd ingaat. Het WNF wil hiermee aandacht vragen voor energieverspilling, klimaatverandering en de roofbouw die de mensheid op de aarde pleegt. Astronaut André Kuipers schakelt om 20.30 uur de lichten van de Erasmusbrug uit. Iedereen kan meedoen door vanavond de lampen thuis een uur lang uit te doen. Het best kunt u ook de tv een uur uitzetten, maar dan mist u wel het NOS-verslag van ‘Earth Hour’, gepresenteerd door Winfried Baijens en Mark Visser.... Lees meer >
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.